<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

KN-lezers maken schoolplein zuster Ruvina mede mogelijk

KN Redactie 13 juni 2018
image
(Foto: Sr. Ruvina) De schoolkinderen kunnen eindelijk spelen op een verhard schoolplein

Dolgraag wilde de Indonesische zuster Ruvina een verhard schoolplein laten aanleggen voor de kinderen van haar katholieke basisschool, maar er waren geen middelen.

Zuster Ruvina behoort tot de congregatie Zusters van Liefde van Onze-Lieve Vrouw, Moeder van Barmhartigheid. De Indonesische zuster staat aan het hoofd van de enige katholieke basisschool in de vissersstad Sibolga in het noorden van het Indonesische eiland Sumatra. Ze maakt zich sterk voor goed onderwijs, maar beperkte middelen maken dat niet altijd gemakkelijk.

Nieuwe computers

In 2016 sprak Katholiek Nieuwsblad met Roel Grol en Hans Wouters. Zij helpen zuster Ruvina vanuit Nederland met het inzamelen van fondsen voor haar school. Daarvoor deden zij ook meerdere oproepen in onze krant. KN-lezers reageerden direct en zo konden de heren in 2016 melden dat het benodigde geld voor nieuwe computers voor de schoolkinderen al binnen enkele weken binnen was.

Doorn in het oog

Zuster Ruvina had destijds echter nog een grote wens: het schoolplein aanpakken. Dat zag er namelijk uit als een zandvlakte, zo vertelde Grol destijds. “Er zijn daar twee seizoenen, een nat en droog seizoen. In het droge seizoen stuift het schoolplein weg en in het natte seizoen sta je tot je enkels in de modder. Dat is haar een doorn in het oog, vooral omdat de kinderen de stof inademen.”

Vierdaagse wandelen

Op alle mogelijke manieren zetten beide heren zich in om zuster Ruvina te helpen haar doel te bereiken. Roel Grol haalde onder meer bij zijn promotieplechtigheid geld op voor de school en Hans Wouters liet zich sponsoren om de Vierdaagse van Nijmegen te lopen. Ook vroegen ze de KN-lezers opnieuw om hulp. En met succes, want vorige week lieten ze Katholiek Nieuwsblad weten: “Het schoolplein is af! Afgelopen maand is het plein feestelijk geopend.”

Zuster Ruvina en de kinderen zijn de KN-lezers enorm dankbaar voor hun steun in donaties en in gebed.