fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Koreaanse bisschoppen: ‘Bid rozenkrans voor vrede’

KN Redactie 11 augustus 2017
image
Foto: AP

Met het oog op de toenemende spanningen tussen Noord-Korea en de VS hebben de bisschoppen van Zuid-Korea de gelovigen opgeroepen de rozenkrans te bidden voor de vrede

Kardinaal Andreas Yeom Soo-jung van Seoel heeft de katholieken in zijn aartsbisdom opgeroepen de rozenkrans te bidden tegen de achtergrond van het eeuwfeest van de mariaverschijningen in Fatima.

Effectief wapen

“De maagd Maria heeft ons opgeroepen de rozenkrans te bidden voor de bekering van de zondaars en voor de vrede in de wereld”, aldus kardinaal Yeom. “De rozenkrans is ons geestelijke wapen om het kwaad effectief te verslaan en zal ons helpen om de uitdagingen in ons geloof te overwinnen en ons om te vormen tot vredestichters.”

Bevrijding als ‘geschenk’

De bevrijding van Korea van de Japanse bezetting viel op 15 augustus 1945, op het hoogfeest van Maria Tenhemelopneming. De katholieke Kerk van Korea is toegewijd aan Maria en beschouwt de bevrijding in 1945 als “een geschenk” van haar.

Atoomwapens afschaffen

Voor de veiligheid van alle Koreanen dient Noord-Korea plaats te nemen aan de onderhandelingstafel en hun atoomwapens af te schaffen”, aldus kardinaal Yeom in zijn boodschap.
Afgelopen week namen de spanningen extra toe nadat Noord-Korea liet weten een raketaanval op het Amerikaanse eiland Guam te overwegen nadat president Trump het land had gedreigd met ongekend geweld.

Dagelijks aan vrede werken

“Wij moeten onze vrede verdedigen met gebed om genade en vrede”, schrijft bisschop Lazarus You Heung-sik van Daejeon. Zijn collega van Uijeongbu, Peter Lee Ki-heon, riep de weredleiders op de spanningen op het schiereiland te verminderen.
Bisschop John Chrysostom Kwon Hyeok-ju van Andong riep zijn gelovigen op vredestichters te worden door “ons in onze dagelijkse bezigheden in te zetten voor vrede.” (KN/UN)