<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Krant: Britse regering hield kritisch gevangenisrapport onder de pet

KN Redactie 23 mei 2016
image
De Britse premier David Cameron (Foto: AP)

De Britse regering wordt ervan beschuldigd een heikel onderzoeksrapport over islamitisch extremisme in gevangenissen onder de pet te hebben gehouden.

Het gaat volgens de Sunday Times om een onafhankelijk onderzoek in opdracht van het ministerie van Justitie.

Bang om van racisme beschuldigd te worden

Daarin wordt, schrijft de krant, geconcludeerd dat gevangenisbewaarders aarzelen om tegen islamistische intriges onder gevangenen op te treden. De reden daarvoor is volgens de krant dat het personeel bang is om van racisme beschuldigd te worden.

Valse beschuldigingen tegen bewaarders

In het rapport staat volgens de Sunday Times dat islamistische gevangenen valse beschuldigingen tegen bewaarders uiten en zich als slachtoffers van discriminatie opstellen.

Daarom wordt de aanbeveling gedaan voor “gevaarlijke, extremistische en subversieve islamisten” speciale afdelingen in te richten in extra beveiligde gevangenissen.

Publicatie verschoven

Volgens de Sunday Times had het rapport al in maart gepubliceerd moeten worden, maar werd de publicatie verschillende keren verschoven. (KNA)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.