fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Leeg offerblok gekraakt in kerk Asten

KN Redactie 20 oktober 2018
image
De pilaar waar het offerblok aan hing is zwaar beschadigd. (Foto: rkfranciscus.nl)

In de Heilige Maria Presentatiekerk in Asten is op vrijdag een offerblok gestolen. Het offerblok was leeg, maar de pilaar waaraan hij hing is zwaar beschadigd.

“Het offerblok dat onder het beeld van de heilige Antonius, patroonheilige van de armen, hangt, is afgelopen vrijdag met grof geweld van de pilaar geslagen”, zegt pastoor Pieter Scheepers. “Daarbij is ook de pilaar flink beschadigd.”

Er zat echter geen geld in het offerblok. “De offerblokken in de kerk worden vier keer per dag geleegd”, vertelt pastoor Scheepers. “Bovendien hing het gekraakte offerblok op een redelijk afgezonderde plaats; er zat sowieso bijna nooit iets in.”

De meeste katholieke kerken zijn tegenwoordig overdag gesloten, maar de Heilige Maria Presentatiekerk is iedere dag vrij toegankelijk voor gebed en bezinning. De daders konden de kerk dus gewoon binnenlopen. Volgens de pastoor zal de diefstal echter niets aan de toegankelijkheid van de kerk veranderen. “De kerk in Asten is de hele dag open en dat willen we gewoon zo houden.”