<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Bisschop Liesen reageert goed op kankerbehandeling

Luuk van den Einden 23 februari 2023
image
Bisschop Jan Liesen van Breda wordt behandeld voor kanker. Het bisdom laat weten dat het naar omstandigheden goed met hem gaat. Foto: KN - Jan Peeters

Goed nieuws uit het bisdom Breda: hoewel het einde van de kankerbehandeling van bisschop Jan Liesen nog niet in zicht is, zijn er tot nu toe goede resultaten geboekt.

Het bisdom meldt op zijn website dat de 62-jarige bisschop Jan Liesen een periode van chemokuren achter de rug heeft die zwaar was, “maar heeft geleid tot een goed resultaat”. De bisschop heeft afgelopen week een operatie gehad die eveneens succesvol is verlopen.

Momenteel rust Liesen uit om van zijn operatie te herstellen. Volgens het bisdom zal hij waarschijnlijk nog een of meerdere ingrepen moeten ondergaan.

Dankbaar voor gebed

Afgelopen augustus maakte het bisdom Breda bekend dat bisschop Liesen aan kanker leed. Op 10 augustus werd een gezwel bij hem operatief verwijderd. Sindsdien onderging hij een uitgebreide kankerbehandeling.

https://www.kn.nl/abonnementen/

De lopende zaken in zijn bisdom worden sindsdien waargenomen door de vicarissen en door Leo Blom, de econoom van het bisdom. Zij onderhouden contact met bisschop Liesen tijdens zijn afwezigheid.

Het bisdom meldt verder dat bisschop Liesen “iedereen dankt voor het gebed en de vele hartverwarmende blijken van medeleven”. Ook wordt gevraagd om te blijven bidden voor de zieke bisschop.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.