<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Bisschop Roermond in ziekenhuis na licht herseninfarct

Selinde van Dijk-Kroesbergen 31 mei 2021
image
Bisschop Harrie Smeets Foto: Persdienst bisdom Roermond

Bisschop Harrie Smeets van Roermond is afgelopen vrijdag per ambulance naar het ziekenhuis gebracht na een licht herseninfarct. Het gaat inmiddels beter met hem en hij zal er naar verwachting geen blijvende gevolgen aan overhouden.

De bisschop werd vrijdagmiddag in de hal van het bisdomhuis onwel en viel op de grond, vertelt woordvoerder Matheu Bemelmans. Omstanders hebben direct de ambulance gebeld.

Ook al gaat het beter, Smeets zal zeker nog enkele dagen ter observatie in het Roermondse  Laurentiusziekenhuis moeten blijven.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Alle afspraken voor de komende dagen zijn afgezegd. Vervolgens zal gekeken worden hoe de situatie zich zal ontwikkelen. “Het is een geluk bij een ongeluk dat er vanwege coronacrisis nauwelijks grote activiteiten gepland zijn”, aldus Bemelmans.

Afgelopen zaterdag zou Smeets twee mannen tot priester wijden. Hulpbisschop Everard de Jong verving hem.

‘Goede engelbewaarder’

“Het was wel schrikken”, zegt de woordvoerder. De bisschop, bekomen van de schrik, dankte de mensen voor hun medeleven en gebed. “Ik heb een goede engelbewaarder gehad”, liet hij vanaf zijn ziekenhuisbed weten.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.