fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Bisschop Roermond neemt rustperiode in klooster

Selinde van Dijk-Kroesbergen 14 juni 2021
image
Bisschop Harrie Smeets op 11 juni, de dag dat hij uit het ziekenhuis werd ontslagen na een licht herseninfarct. Foto: Persdienst Bisdom Roermond

Bisschop Harrie Smeets is afgelopen vrijdag ontslagen uit het Laurentiusziekenhuis in Roermond. Hij lag daar precies twee weken na een licht herseninfarct. Om volledig te herstellen zal hij zich de komende maanden terugtrekken in een klooster in Limburg.

In een persbericht van het bisdom staat dat de bisschop het naar omstandigheden goed maakt. Op advies van zijn arts zal hij echter zijn werkzaamheden voorlopig voor een groot deel neerleggen. Dit moet het herstel bespoedigen.

Het bestuur van het bisdom en de daaraan verbonden taken zullen de aankomende drie maanden worden waargenomen door vicaris-generaal mgr. René Maessen.

https://www.kn.nl/abonnementen/

In het bericht dankt de bisschop alle mensen voor hun gebed en medeleven. Ook dankt hij het medisch en verzorgend personeel in het Roermondse ziekenhuis. De bisschop zegt te hopen dat hij binnen enkele maanden de draad weer op zal pakken.

Ook kardinaal Wim Eijk maakte onlangs bekend op doktersadvies een rustperiode in te lassen. De aartsbisschop van Utrecht lag rond Pinksteren zo’n tien dagen in het ziekenhuis met hoge koorts.