<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Conferentie parochievernieuwing opnieuw uitgesteld

Sanne Gerrits 29 mei 2020
image
Hoofdspreker James Mallon Foto: Divine Renovation

De conferentie over parochievernieuwing ‘De Missionaire parochie – Als God renoveert’ wordt opnieuw uitgesteld, in ieder geval tot het najaar van 2021. Dit meldt de organisatie. Redenen zijn de veiligheid en de maatregelen rondom het coronavirus.

Om toch alvast een aanzet te geven voor parochievernieuwing worden in juni 2020 twee webinars aangeboden.

Zwaar maar noodzakelijk

Na overleg met het Canadese team van priester James Mallon, hoofdspreker, en de landelijke partners van de conferentie is de beslissing genomen. Het is nog niet duidelijk genoeg of in november 2020 al grote evenementen kunnen plaatsvinden. Daarnaast wil de organisatie dat deelnemers zich veilig kunnen voelen om deel te nemen. De organisatie van de conferentie over parochievernieuwing valt het uitstel zwaar, maar blijkt na overleg noodzakelijk.

Het jammerlijke uitstel hoeft niet te betekenen dat parochies hun vernieuwing behoeven uit te stellen tot aan volgend jaar. In samenwerking met verschillende partners een programma opgezet om het proces van parochievernieuwing nu al te stimuleren. Hiertoe wordt in juni 2020 een aanzet gegeven met een tweetal webinars, interactieve lezingen via een videoverbinding. Alle deelnemers én belangstellenden mogen hier aan deelnemen.

Parochievernieuwing in coronatijd

Het eerste webinar op vrijdagmiddag 19 juni is bedoeld voor alle priesters, diakens en diegenen die daarvoor in opleiding zijn. Op maandagavond 22 juni zal om 20.00 de tweede webinar worden gehouden voor iedereen met of zonder een ticket. Priester James Mallon zal dan spreken over hoe de parochie juist in deze coronatijd haar missionaire opdracht kan vervullen.

Mirjam Spruit, inhoudelijk coördinator van het programma: “Meer dan ooit is het urgent, dat we ons in de parochies bezinnen over waartoe de parochie bestaat. De coronatijd biedt hiertoe een kans, omdat veel vanzelfsprekendheden weg zijn gevallen. De vraag is of wij willen veranderen – persoonlijk en als parochie – en of we de missionaire kansen zien en aangrijpen in deze tijd.”

Restitutie

De organisatie benadrukt dat de gekochte ticket voor de conferentie geldig blijft in 2021, maar men kan tot 1 oktober ook het aankoopbedrag terugvragen.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.