<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Dakrestauratie Sint-Jan megaklus

KN Redactie 5 december 2018
image
Bert Kaufmann

De ene restauratie van de Sint-Janskathedraal is nog niet klaar of de volgende staat alweer voor de deur. Vanaf 2022 zal het dak gerestaureerd worden.

Volgens de stichting vraagt het dak om serieuze aandacht. “De leistenen op het dak naderen het einde van hun levensduur”, laat het bestuur aan Brabants Dagblad weten. “Elke keer als het flink stormt, vallen er leien tussen de bedekking uit. Deze worden dan provisorisch gerepareerd. Ook breken er steeds meer leien, doordat de steen steeds brozer en kwetsbaarder wordt.”

Mega-operatie

De restauratie van de dak is een mega-operatie die naar schatting twee miljoen euro gaat kosten. Daarmee zou het dak van de kathedraal met een regulier onderhoudsprogramma weer tachtig jaar vooruit kunnen.

Extra geld

Voor dit restauratieplan heeft de stichting extra financiële middelen nodig. Dit geld hoopt zij bij elkaar te krijgen door subsidies en donaties. (Brabants Dagblad/Sint-Jan.nl)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.