<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Dierenarts wordt diaken: Wim Kremer gewijd

Peter Doorakkers 4 oktober 2022
image
De kersverse diaken Wim Kremer met zijn gezin en kardinaal Eijk. Foto: Caroline Wenting - Aartsbisdom Utrecht

Kardinaal Wim Eijk wijdde afgelopen zaterdag Wim Kremer tot permanent diaken. De wijding vond plaats in de Utrechtse Catharinakathedraal.

Kremer is hoogleraar aan de Utrechtse faculteit Diergeneeskunde. Dat was een primeur, zei de kardinaal volgens aartsbisdom.nl: zijn wijdelingen hadden vele beroepen, maar “nog nooit” wijdde hij een dierenarts.

‘Optimistisch katholiek gezin’

Onder de concelebranten van de Mis was ook de Roermondse hulpbisschop Everard de Jong. Kremer is afkomstig uit het Limburgse Venray. Daar groeide hij, in de woorden van rector Patrick Kuipers van de Utrechtse priester- en diakenopleiding, op in “een optimistisch katholiek gezin”.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Kremer heeft de verbondenheid met de Kerk altijd bewaard, zei Kuipers. “De ervaringen met jonge mensen en zijn betrokkenheid bij verschillende katholieke organisaties zorgden ervoor dat het verlangen naar het permanent diaconaat meer en meer ging groeien.”

Onverwachte roeping

In de evangelielezing, die Kremer zelf uitkoos, klonk het verhaal van de plotse roeping van de tollenaar Zacheüs door Jezus. Ook Kremer werd zich onverwacht van zijn roeping bewust, zei kardinaal Eijk in zijn preek.

“Al zal het verlangen ernaar mogelijk wel ergens in je innerlijk hebben gesluimerd. Want je zet je al vele jaren in voor je geloofsgemeenschap te De Bilt als vrijwilliger en als leider van gebedsvieringen. Onverwacht werd je je ervan bewust dat Christus bij jou in huis en in jouw hart een bijzondere plek wilde hebben en je als diaken wilde.”

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.