<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

‘Door en door katholieke’ Frans Slangen op 75-jarige leeftijd overleden

KN Redactie 21 maart 2019
image
Frans Slangen Foto: KBO Brabant

Oud KRO-voorzitter Frans Slangen is zondag op 75-jarige leeftijd overleden. De Tilburger was geruime tijd ziek. 

Dat meldt de KRO. Slangen was decennialang actief in het katholieke veld. Zo was hij van 1996 tot 2008 werkzaam bij de Katholieke Radio Omroep, waar hij voorzitter van was. De omroep schrijft in een in memoriam dat Slangen er voor zorgde dat dat de omroep een vitale organisatie werd met een duidelijke identiteit. 

Ontzuiling

Ook het Brabants Dagblad besteedde aandacht het overlijden van Slagen. Het dagblad omschrijf hem als “door en door katholiek”. Ook zou hij aan de ontzuiling hebben bijgedragen. Slangen was onder meer werkzaam bij verschillende katholieke organisaties zoals de Katholieke Leergangen, Cordaid, KBO en het CDA. De oud-KRO voorzitter was afkomstig uit het onderwijs, werkte als maatschappijleraar en werd daarna onderwijsinspecteur.

Daarnaast Slangen had ook verschillende nevenfuncties. Zo zat hij in de adviescommissie Stichting Katholieke Noden en was hij bestuurslid van de Vrienden van de Kerk der Friezen in Rome.

Onderscheidingen

Voor zijn maatschappelijke inzet kreeg Slangen verschillende onderscheidingen. In 1999 werd hij officier in de Orde van Oranje Nassau; in 2008 commandeur in de pauselijke Orde van de Heilige Gregorius de Grote; in 2014 de gouden legpenning van de gemeente Tilburg en de Commissarispenning van de provincie Noord-Brabant. (Bron: KRO/BD)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.