<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

‘Een gekkenhuis’: zusters verkopen overtollige wijn binnen enkele dagen

KN Redactie 10 september 2020
image
Zuster Maria Magdalena verkocht via Breda Maakt Mij Blij 20.000 flessen kloosterwijn. Screenshot: vimeo.com - Breda Maakt Mij Blij

De norbertinessen van Oosterhout hebben hun overtollig geraakte wijnvoorraad binnen enkele dagen alsnog aan de man kunnen brengen. De belangstelling voor de 20.000 flessen bleek na media-aandacht begin deze week overweldigend.

De wijn uit eigen wijngaard was bedoeld voor luchtvaartmaatschappij KLM. De overeenkomst was echter nog niet getekend toen de coronacrisis uitbrak. Omdat die ook het vliegverkeer drastisch beperkte, ketste de deal af.

Redding voor de zusters

Redding kwam van twee Bredanaars, die met een online initiatief al meer boeren en telers hadden geholpen die hun afzetmarkt hadden zien wegvallen. Zij brachten de wijn onder de aandacht van particulieren.

https://www.

Nadat verschillende media het nieuws oppikten, ging het snel. Inmiddels is de wijn al uitverkocht, zegt vrijwilliger Tom Hogenwoning van de priorij Catharinadal.

‘Gisteren was het een gekkenhuis’

“We moeten iedereen teleurstellen”, vertelt hij KN. “Het is hier nogal chaotisch. Gisteren was het helemaal een gekkenhuis.”

Met de inkomsten uit de wijnverkoop onderhouden de zusters hun klooster. Dat wordt al sinds het midden van de zeventiende eeuw onafgebroken door religieuzen bewoond.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.