<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Een luchtige Pinksteractie: bellenblazen in Sint-Oedenrode

Selinde van Dijk-Kroesbergen 28 mei 2020
image
Kinderen blazen bellen in Sint-Oedenrode. Foto: Screenshot Omroep Meierij

Bellen van liefde en aandacht om het Pinksterfeest aan te kondigen. Het kinderteam van de Heilige Oda Parochie in het Brabantse Sint-Oedenrode wil hiermee de betekenis van het naderende Pinksteren onder de aandacht brengen.

Aan de lokale omroep Meierij licht de energieke pastoor Robert van Aken de actie toe: “Nu we naar Pinksteren toegaan willen we laten zien dat God zijn adem geeft aan jou. Dat Hij zijn leven, zijn liefde geeft aan jou.”

‘Jouw adem, jouw gebed’

De bellenblaasactie symboliseert deze boodschap. Want, zo legt de pastoor enthousiast uit: “Je blaast een bel. Daar zit dan eigenlijk jouw adem in en dat blaas je naar de ander toe. Jouw liefde, jouw aandacht jouw zorg en ook een beetje, misschien, jouw gebed… dat kan voor de ander zijn.”

Volgens de Brabantse priester kan iedereen meedoen. “Ook ouders mogen dat doen, zelfs opa’s en oma’s als ze het leuk vinden.”

Foto of filmpje

De deelnemers worden meteen uitgedaagd om van hun bellenblaasprestatie een foto of een filmpje te maken. De winnaar krijgt een prijs.

Bellenblazen of niet, pastoor Van Aken “wenst aan alle kijkers Gods liefde en vrede toe. Moeilijkheden hebben we allemaal in het leven. Maar juist dat daar, in die moeilijkheden, Gods liefde en vreugde u mag omhelzen.”

Stroom aan bellen

Hij bezegelt deze wens met een mooie stroom aan bellen die hij de lucht in blaast en eindigt lachend: “Ik hoop dat ik win.”

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.