fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

‘Eigenlijk ben ik erin geluisd’: hulpbisschoppen Hoogenboom en Mutsaerts lopen Nijmeegse Vierdaagse

KN Redactie 19 juli 2019
image
Archiefbeeld: deelnemers aan de Vierdaagse van Nijmegen. Foto: flickr.com - CCBY jan Willem

Terwijl de Utrechtse hulpbisschop Ted Hoogenboom vandaag opgaat voor zijn 29e kruisje, doet zijn Bossche collega Rob Mutsaerts voor het eerst mee aan de Vierdaagse van Nijmegen: “Eigenlijk heeft collega Hoogenboom mij erin geluisd.”

Mutsaerts vertelt er vandaag over in De Telegraaf. Zijn deelname stond al jaren in de planning. Hoogenboom had hem bij een vergadering van de bisschoppenconferentie ooit gezegd dat hij een goede vierdaagseloper zou zijn.

Twee keer uitgeloot: ‘Niet erg’

Toen de Bossche hulpbisschop na lang aarzelen toezegde ‘een keer’ mee te doen, werd hij eerst nog twee keer uitgeloot: “Dat vond ik helemaal niet erg”, vertrouwt hij De Telegraaf toe.

image
De wandelende hulpbisschoppen Ted Hoogenboom (l.) en Rob Mutsaerts. (Foto: Niek-Jan Adema)

“Ik heb niet zoveel met lange afstanden wandelen. Ik leid een jeugdelftal bij voetbalclub RKSV in Heeze, dat vind ik wel genoeg op sportgebied.”

Geen meter geoefend

Mutsaerts oefende volgens De Telegraaf “geen meter”, maar zei na de derde dag dat het hem meeviel. “Het is een mooie ervaring, maar wel eentje die ik kan afvinken onder het motto ’niet nog een keer’. Ik ben er eigenlijk door collega Hoogenboom ingeluisd.”

Hoogenboom: ‘Besmet met Vierdaagse-virus’

Hoogenboom vertelt dat hij de Vierdaagse als student voor het eerst liep, en als dienstplichtig militair “écht besmet” raakte met het Vierdaagse-virus. “Als alles goed gaat, vier ik volgend jaar mijn 30e jubileum. Deo volente, als God het wil.”

De Vierdaagse van Nijmegen wordt vandaag afgesloten.