<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Franciscanen demonstreren tegen racisme: ‘We zijn allemaal kinderen van God’

Selinde van Dijk-Kroesbergen 15 juni 2020
image
De drie franciscanen tijdens de demonstratie. Foto: Eric Alink - twitter.com/ericalink073

Drie broeders franciscanen uit het Bossche stadsklooster San Damiano stonden afgelopen zaterdagmiddag tussen de demonstranten met de boodschap dat Black Lives Matter.

In hun bruine pijen stonden ze op de Pettelaarse Schans met hun vuist omhoog tussen zo’n duizend andere demonstranten. Het protest verliep vreedzaam.

Minuut stilte

Na een minuut stilte werd door middel van zang en dertien sprekers uitgedrukt wat het voor hen betekent om een donkere huidskleur te hebben.

‘Christelijke boodschap’

In een reactie aan Brabants Dagblad zeiden de broeders Roland Putman en Rangel Geerman dat de boodschap van Black Lives Matter ook “een christelijke boodschap is: vrede door gerechtigheid. We zijn allemaal kinderen van God”.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.