<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

‘Giving Tuesday’: voor een kerstfeest voor de armen

Selinde van Dijk-Kroesbergen 3 december 2019
image
Archiefbeeld: kerstdiner van de Sant'Egidiogemeenschap in Antwerpen Foto: Sant'Egidio
De katholieke lekengemeenschap Sant’Egidio start vandaag de inzamelactie Giving Tuesday, waarbij er cadeaus worden ingezameld voor daklozen, ouderen, vluchtelingen en kinderen. De cadeaus worden tijdens Kerstmis uitgedeeld.

De Sant’Egidiogemeenschap is in Nederland onder meer in Amsterdam aanwezig. Die afdeling organiseert dit jaar een kerstfeest op vier verschillende locaties: in de Mozes en Aäronkerk, in een woonzorginstelling voor ouderen en mensen met een verstandelijke beperking, in een gevangenis in Zaandam en voor migranten zonder papieren.

Het kerstfeest bestaat uit een kerstdiner en het uitdelen van cadeaus. Deelnemers aan Giving Tuesday kunnen tot Kerstmis cadeaus doneren.

240.000 gasten

Vorig jaar trakteerden lokale gemeenschappen van Sant’Egidio wereldwijd in 78 landen en 600 steden zo’n 240.000 gasten op een kerstfeest.

De Giving Tuesday-actie vindt in ons land alleen in Amsterdam plaats. De overige Sant’Egidio gemeenschappen, in Roosendaal, Maastricht, Utrecht en Apeldoorn, organiseren ook kerstfeesten voor verschillende doelgroepen.

Aanwezigheid in de stad

Sant’Egidio zet zich in voor spirituele en diaconale aanwezigheid in de stad.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.