fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Gratis vlaggen kleuren Den Bosch blauw-wit voor Maria

KN Redactie 24 april 2020
image
Het beeld van de Zoete Moeder in de Bossche Sint-Janskathedraal. Traditioneel wordt dit tijdens de jaarlijkse bidtocht in mei in processie door het centrum van Den Bosch gedragen. Foto: G. Lanting/Wiki Commons

Omdat de traditionele activiteiten in de Mariamaand vanwege de coronamaatregelen geannuleerd zijn, geeft de Broederschap van Onze Lieve Vrouw van Den Bosch honderd vlaggen weg, zodat de stad in mei toch blauw-wit kleurt.

Het is de bedoeling dat inwoners van Den Bosch en Rosmalen die vlaggen in mei aan hun gevel bevestigen. “Om zo een feestelijk signaal van hoopvolle verbondenheid te laten zien”, zegt de Broederschap in een persbericht.

Aandacht voor Maria

Daarin zeggen de leden van de Broederschap “bedroefd” te zijn om het annuleren van alle traditionale activiteiten in de Mariamaand mei.

“Toch willen zij de Zoete Moeder in mei de aandacht geven die zij verdient”, aldus de Broederschap. Een van de manieren waarop dit gedaan wordt, is door honderd blauw-witte vlaggen (100×150 cm) te verspreiden onder inwoners van Den Bosch en Rosmalen.

Inwoners van die steden kunnen de vlag vanaf zaterdag 25 april per mail aanvragen (info@zoetelievevrouw.nl). Onder de inzendingen worden honderd vlaggen verdeeld.

Moederdag

Die vlaggen mogen de hele meimaand aan de gevels hangen, maar de Broederschap vraagt die in ieder geval op en rond Moederdag (zondag 10 mei) uit te steken.

Moederdag is traditioneel de dag waarop de jaarlijkse bidtocht wordt georganiseerd. Daarbij wordt het beroemde beeld van de Zoete Moeder in processie door het centrum van Den Bosch gedragen. Ook dit evenement is vanwege de coronamaatregelen geannuleerd.

De vlaggenactie is te volgen via de Facebookpagina van de Broederschap.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.