<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Lieven Boeve opnieuw directeur Katholiek Onderwijs Vlaanderen

KN Redactie 13 december 2018
image
katholiekonderwijs.vlaanderen

De Vlaamse bisschoppen hebben Lieven Boeve herbenoemd als directeur-generaal voor het katholiek onderwijs in Vlaanderen. Dat meldt de Belgische bisschoppenconferentie. 

Het gaat om een nieuw mandaat van vijf jaar, dat ingaat op 1 september 2019. Boeve werd op 1 augustus 2014 directeur-generaal van het toenmalige VSKO (Vlaamse Secretariaat van het Katholiek Onderwijs), vandaag het Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Dat is een netwerkorganisatie van katholieke (hoge)scholen, internaten, centra en universiteit in Brussel en Vlaanderen. 

Mgr. Johan Bonny zegt “alle vertrouwen te hebben” in de herbenoeming van de katholieke theoloog Boeve. Bonny is namens de Belgische bisschoppen referent voor onderwijs en voorzitter van de raad van bestuur van Katholiek Onderwijs Vlaanderen.

Vijf jaar geleden hebben wij aan Lieven Boeve twee kernopdrachten meegegeven: een eigentijdse visie ontwikkelen op katholiek onderwijs in onze Vlaamse samenleving en een reorganisatie van de dienstverlening. Die opdrachten heeft hij efficiënt en geïnspireerd opgenomen”, aldus Bonny. 

Tijdens de eerste mandaat van Boeve kreeg de pedagogische visie van de katholieke dialoogschool vorm en werden initiatieven genomen om schoolbesturen de kans te geven samen te werken onder één bestuur. Ook transformeerde de organisatie zich volgens de Vlaamse bisschoppen tot een eigentijdse ledenvereniging.

Boeve zegt in een reactie dankbaar te zijn voor het hernieuwde vertrouwen. “Gesteund door de medewerkers van onze netwerkorganisatie blijf ik me inzetten om, samen met onze besturen, onze scholen en schoolteams, ook de komende vijf jaar werk te maken van kwaliteitsvol katholiek onderwijs voor elke leerling.”

 

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.