<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Mariaheiligdom Heiloo opent ‘podcasttour’

KN Redactie 26 juli 2021
image
De genadekapel in Heiloo maakt onderdeel uit van de 'podcasttour'.

Het heiligdom Onze-Lieve-Vrouw ter Nood in Heiloo kan nu ook bezocht worden aan de hand van een serie podcasts. Die voeren de pelgrim mee in het verhaal achter de genadekapel, het putje van Heiloo en het in het heiligdom gelegen Julianaklooster.

De tour werd vorige week geopend, meldt het bisdom Haarlem-Amsterdam. Ze biedt ook persoonlijke verhalen van verschillende mensen die een band hebben met het Noord-Hollandse Mariaheiligdom.

Rust en bezinning

Die verhalen bieden bezoekers volgens het bisdom “inzicht in de hedendaagse betekenis van het heiligdom”. Ze laten hen “op een toegankelijke manier ervaren hoe je tot rust en bezinning kunt komen in de katholieke bedevaartplaats in Heiloo”.

Bij de opening was naast bisschop Jan Hendriks onder meer ook burgemeester Mascha ten Bruggencate van Heiloo aanwezig. De gemeente droeg vanuit een fonds bij aan de totstandkoming van de tour.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

QR-codes

Verspreid over het heiligdom zijn borden geplaatst met een QR-code. Na het scannen daarvan kunnen bezoekers de bijbehorende podcast op hun smartphone beluisteren. Voor wie geen smartphone heeft, biedt de informatie op de borden uitkomst. Wie niet naar Heiloo kan pelgrimeren, kan de podcasts ook beluisteren via Spotify en Apple Podcast.

De totale tour duurt een klein uur en kan gelopen zolang het heiligdom geopend is, wat in de zomer van 08.30 tot 19.30 uur is.

Breder publiek bereiken

De podcasttour maakt deel uit van het nieuwe programma Onze-Lieve-Vrouw ter Nood inspireert!. Daarmee hoopt het heiligdom de komende jaren de interesse van een breder publiek te wekken en mensen tot bezinning en reflectie aan te zetten.

Op zijn weblog arsacal.nl schrijft bisschop Hendriks dat het doel is om “het hei­lig­dom dichter bij de mensen te brengen en de mensen dichter bij het hei­lig­dom en Onze-Lieve-Vrouw ter Nood”.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.