fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Met Maria Magdalena krijgt The Passion er een vrouwelijke hoofdrol bij

Luuk van den Einden 8 maart 2022
image
Zangeres Kim-Lian van der Meij zal dit jaar als eerste in de huid van Maria Magdalena kruipen voor The Passion. Foto: KRO-NCRV

The Passion krijgt er vanaf dit jaar een hoofdrol bij: met Maria Magdalena wordt de man-vrouwverhouding van het muziekspektakel iets evenwichtiger. Kim-Lian van der Meij gaat de rol vertolken.

In de eerste elf edities van The Passion kwam Maria Magdalena nog niet voor, maar daar brengt producent KRO-NCRV vanaf dit jaar verandering in. Met de toevoeging van deze Bijbelse vrouw wil KRO-NCRV de kijkers van het muzikale paasevenement inspireren. Ze zal gespeeld worden door zangeres en presentatrice Kim-Lian van der Meij.

Krachtige vrouw

Van der Meij laat weten zich vereerd te voelen om de allereerste Maria Magdalena van The Passion gestalte te mogen geven. “Erg bijzonder dat dit jaar het lang ondergeschikt gemaakte personage Maria Magdalena een rol krijgt. Eeuwenlang is ze weggecijferd, onterecht gebrandmerkt als prostituee, of zelfs verbannen uit de verhalen, maar haar impact was groot.”

“Ik hoop kijkers te inspireren met deze krachtige vrouw”, vervolgt ze. “Hopelijk zullen mensen zich in haar herkennen, zoals ik mijzelf ook in haar herken.”

Onderbelicht

De toevoeging van Maria Magdalena aan het passieverhaal is geen verzinsel van KRO-NCRV. Op Lucas na melden alle evangelisten dat zij bij de kruisiging aanwezig was; Marcus en Mattheüs schrijven dat ze ook aanwezig was bij de graflegging.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

“Maria Magdalena is een bijbels karakter met meerdere gezichten, een vrouw die ook in deze tijd zou opvallen”, aldus KRO-NCRV. “Toch is zij honderden jaren onderbelicht gebleven en juist daarom introduceren we deze rol in The Passion 2022.”

Rolverdeling

De verdere rolverdeling van de aankomende editie van The Passion werd in februari al bekend gemaakt. Musicalacteur Soy Kroon speelt Jezus, actrice Noortje Herlaar Zijn moeder, presentator Dennis Weening is Judas en acteur Sabri Saad El Hamus vertolkt Pontius Pilatus. De van origine Vlaamse acteur Thomas Cammaert speelt Simon Petrus en presentatrice Sosha Duysker heeft de rol van verslaggever.

The Passion vindt op Witte Donderdag (14 april) plaats in Doetinchem en wordt live uitgezonden op NPO 1. Voor doven en slechthorenden worden audiodescriptie en een gebarentolk verzorgd.

Bron: KRO-NCRV