fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Mgr. Hurkmans terug naar Den Bosch

KN Redactie 23 december 2019
image
Mgr. Hurkmans wordt tijdens zijn installatie als rector van de Friezenkerk gefeliciteerd door zijn voorganger, pater Tiemen Brouwer o.p. Screenshot: www.npo.nl - KRO

(UPDATE 27-12: verklaring mgr. Hurkmans over aanblijven als rector toegevoegd.)

Bisschop Antoon Hurkmans komt definitief terug naar Den Bosch, waar hij vaste assistent wordt van de Sint-Janskathedraal. Hurkmans blijft daarnaast tevens rector van de Friezenkerk in Rome.

Plebaan Vincent Blom maakte de terugkeer van de emeritus-bisschop van Den Bosch bekend in de nieuwsbrief van de Bossche kathedraal. Hurkmans was in november en december al een aantal weken in Nederland. Hij viel toen in voor Blom, die wegens ziekte afwezig was.

Benoeming tot rector Friezenkerk

Mgr. Hurkmans ging in 2016 om gezondheidsredenen vervroegd met emeritaat als bisschop van Den Bosch. Toen het later beter ging met zijn gezondheid werd hij eind 2016 benoemd tot rector van de Friezenkerk, de kerk voor Nederlanders in Rome. In november van dat jaar volgde zijn installatie. In een door hemzelf geschreven verklaring op de website van de Friezenkerk, benadrukt Hurkmans dat hij ondanks zijn terugkeer naar Nederland gewoon rector blijft.

Veertigjarig priesterjubileum

De oud-bisschop van Den Bosch werd op 3 augustus 75, de ‘pensioensleeftijd’ voor geestelijken. Zondag vierde hij zijn veertigjarig priesterjubileum.