<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Mgr. Punt neemt bestuurlijk afscheid van bisdom Haarlem-Amsterdam

Sanne Gerrits 29 mei 2020
image
Mgr. Hendriks biedt mgr. Punt een bloemetje en een dankwoord aan tijdens zijn laatste stafvergadering Foto: Arsacal.nl

Afgelopen donderdag was mgr. Jos Punt, bisschop van Haarlem-Amsterdam, voor het laatst aanwezig bij de stafvergadering van het bisdom. Maandag 1 juni is voorzien als de dag dat mgr. Jan Hendriks zijn taken overneemt.

Bisschop Punt is in kwetsbare gezondheid, meldt bisschop-coadjutor Hendriks op zijn weblog. Afgelopen periode herstelde hij nog van het coronavirus. Het was niet vanzelfsprekend dat hij zijn laatste stafvergadering zou meemaken. “Gelukkig kon hij toch ook deze vergadering meemaken”, aldus Hendriks.

Wisseling van de wacht

De in Alkmaar geboren Jos Punt wordt begin volgend jaar 75. Hij woonde de stafvergaderingen al vijfentwintig jaar bij, eerst als hulpbisschop, later als apostolisch administrator en tenslotte als bisschop.

Het was, vanwege de coronamaatregelen, de eerste keer sinds lange tijd dat de bisdomstaf weer fysiek bijeen was. Om dezelfde reden is nog niet bekend wanneer het publiekelijk afscheid van mgr. Punt als bisschop van Haarlem-Amsterdam zal plaatsvinden. Wel is bekend dat maandag 1 juni om 12.00 de installatiemis van mgr. Hendriks gevierd zal worden.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.