<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Nederlandse bisschoppen: bid, en geef aan de voedselbank

Selinde van Dijk-Kroesbergen 19 maart 2020
image
Foto: flickr.com - CCBY David Eucaristía

De Nederlandse bisschoppen nodigen gelovigen uit om de kerken te bezoeken die open zijn voor eucharistische aanbidding. Wie dat doet, wordt ook gevraagd om een bijdrage mee te nemen voor de voedselbank en die in de kerk af te geven.

De bisschoppen hopen zo de solidariteit met kwetsbare groepen te verstevigen. Ze schrijven op hun site dat “de houdbare levensmiddelen een blijk van naastenliefde zijn voor de mensen die afhankelijk zijn van de voedselbanken. Op deze manier kan het gebed des Heren (‘geef ons heden ons dagelijks brood’) een nieuwe en geloofwaardige toepassing krijgen”.

Praktische hulp bieden

Het is niet de enige solidariteitsactie die momenteel loopt. De Kerk heeft zich ook aangesloten bij het platform #nietalleen. Daarin bundelen Kerken en lokale organisaties hun krachten.

Het platform biedt mensen die praktische hulp kunnen gebruiken, de kans in contact te komen met mensen die die hulp kunnen bieden. Het gaat dan bijvoorbeeld om alledaagse dingen als de hond uitlaten, boodschappen doen, medicijnen ophalen of een telefonisch gesprek.

‘Lokale kerken stimuleren tot inzet voor naasten’

Onder het motto ‘Wij weten wat nodig is, u kunt het doen’ wil de organisatie “graag de lokale kerken stimuleren zich samen met de lokale overheid en lokale (christelijke) organisaties in te zetten voor hun kwetsbare naasten”.

Positieve inzet in tijden van crisis

“We willen graag laten zien dat de kerk zich in tijden van crisis positief maatschappelijk inzet,” aldus de organisatie achter #nietalleen en de website nietalleen.nl.

Naast de katholieke Kerk zijn onder meer ook de Protestantse Kerk in Nederland, de EO en Stichting Present bij het platform aangesloten.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.