fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Nederlandse dominicaan wordt prior van nieuwe gemeenschap in Leuven

KN Redactie 26 april 2022
image
Broeder Richard Steenvoorde (midden) bij zijn priesterwijding in 2018 Foto: Arjan Broers - dominicanen.nl

Richard Steenvoorde is door de Belgische Provinciale Raad benoemd tot nieuwe prior van het dominicanenklooster in Leuven. De Nederlandse dominicaan werd in 2020 tot prior benoemd van het dominicanenklooster in Rotterdam, waar hij sinds 2018 actief was. 

Steenvoorde wordt per 1 juni prior van een nieuwe, Engelssprekende, internationale gemeenschap van tien broeders. Die gaat deze zomer in het Vlaamse Leuven van start. De nieuwe gemeenschap is het resultaat van de samenwerking en de fusie van de Nederlandse en Belgische dominicanen.

Universiteit van Leuven

De nieuwe gemeenschap zal zich in eerste instantie richten op de academische aanwezigheid op de theologische faculteit van de universiteit van Leuven, aldus de Nederlandse dominicanen in een persbericht.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Richard Steenvoorde (1973) studeerde internationaal recht in Tilburg en theologie en filosofie in Oxford. Hij werkte voor zijn intreden bij de dominicanen in 2013 onder andere in de politiek en als jurist voor de Nederlandse bisschoppenconferentie. In 2018 werd hij priester gewijd.

Afscheid van Rotterdam

Op dit moment is Steenvoorde prior van het klooster in Rotterdam en studentenpastor voor de Engelstalige studentengemeenschap in de Eendrachtskapel in Rotterdam. Ook is hij verbonden aan de theologische faculteit van KU Leuven en priester- en diakenopleiding Bovendonk te Hoeven.

Steenvoorde neemt op 12 juni afscheid met een dankviering in de Eendrachtskapel te Rotterdam en een receptie.

(Bron: dominicanen.nl)