<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Nieuw bestuur voor gefuseerde Belgische en Nederlandse dominicanen

Selinde van Dijk-Kroesbergen 12 januari 2023
image
De volledige nieuw gekozen provinciale raad van de Belgische Sint-Thomas van Aquino-provincie. Van links naar rechts: Patrick Lens, René Dinklo (vicaris Nederland), Michael-Dominique Magielse, Didier Croonenberghs (provinciaal), Philippe Cochinaux, Stefan Mangnus, Bernard De Cock (socius), Francis Akkara. Foto: Dominicanen Nederland

De Sint-Thomas van Aquino-provincie heeft vlak voor de jaarwisseling een nieuw bestuur gekozen. Het kapittel van de onlangs nieuwgevormde provincie koos de provinciale raad tijdens een bijeenkomst in het dominicanenklooster van Huissen.

In mei van het afgelopen jaar werd de fusie tussen de Belgische en Nederlandse dominicanen bekrachtigd. Vanaf dat moment was de Nederlandse provincie een vicariaat van de Belgische Sint-Thomas van Aquino-provincie.

Nieuwe raad

Tijdens de vergadering werd besloten dat de Belgische Bernard De Cock de socius, oftewel naaste bestuurder, zal worden van de Antwerpse provinciaal overste, Didier Croonenberghs.

image
De leden van het kapittel van de Belgische provincie poseren samen met de tolken tijdens de bijeenkomst in Huissen. Foto: Dominicanen Nederland

Het Nederlandse vicariaat wordt bestuurd door René Dinklo als vicaris en Michael-Dominique Magielse en Stefan Mangnus als raadsleden. Zij zullen ook deel uitmaken van de provinciale raad van de Belgische provincie.

Naast deze broeders vormen de socius, de oud-provinciaal Philippe Cochinaux en twee raadsleden Patrick Lens en Francis Akkara de nieuwe provinciale raad van de dominicanen. De raad is benoemd voor een periode van vier jaar.

https://www.kn.nl/donaties/

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.