fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Norbert Schnell aangesteld als nieuwe adviseur voor de Missionaire Parochie in bisdom Breda

Selinde van Dijk-Kroesbergen 17 april 2023
image
Bisschop Jan Liesen heeft op 15 april 2023 Norbert Schnell benoemd tot vicaris-generaal van het bisdom Breda. Foto: screenshot Katholiekleven.nl, via bisdom Breda

Bisschop Jan Liesen heeft zaterdag Norbert Schnell benoemd tot vicaris-generaal van het bisdom Breda. In deze rol zal Schnell zich samen met de bisschop buigen over de verdere koers van de Missionaire Parochie.

Schnell gaf het bisdomsbestuur al sinds september 2022 advies over de ontwikkeling van de Missionaire Parochie. Omdat de bisschop gezondheidsproblemen had, had hij Schnell om ondersteuning gevraagd.

Bisdomsproject

De bisschop wordt altijd nog behandeld voor kanker, iets wat in augustus vorig jaar bekend werd. Ook al lijkt er sprake van genezing te zijn, het is onduidelijk op welke termijn de bisschop weer meer aan het werk kan, meldt het bisdom Breda. Daarom heeft Liesen aan Schnell gevraagd hem bij te staan bij de aansturing van de Missionaire Parochie.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Naast het verder ontwikkelen van dit bisdomsproject zal Schnell ook een leiderschapsteam vormen.

Rectoraat en proefschrift

Schnell was tot eind juni 2021 rector van de priester- en diakenopleiding Bovendonk in Hoeven. Hij was hier meer dan elf jaar werkzaam. Na zijn afscheid werd hij pastoor in de parochie van Breda-Centrum en de Heilige Maria Magdalenaparochie in Breda-West. Vooralsnog blijft hij deze parochies als pastoor dienen.

https://www.kn.nl/donaties/

Tijdens zijn rectoraat schreef Norbert Schnell een proefschrift over de Kerk als bruid van Christus. Liesen zei bij het afscheid van Schnell als rector daarover: “Door dit proefschrift worden we ons ervan bewust wie we zijn, namelijk leerlingen van Jezus Christus. Dit zijn we binnen een missionaire Kerk. We worden uitgedaagd om ons niet blind te staren op krimp, maar met vertrouwen naar de toekomst te kijken.”