<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Priesterwijding op (grote) afstand voor bisdom Roermond

Peter Doorakkers 16 juni 2020
image
Taison Titus wordt woensdag in India priester gewijd voor het bisdom Roermond. Foto: Bisdom Roermond

Taison Titus wordt woensdag tot priester gewijd voor het bisdom Roermond. De wijding is via een livestream te volgen, meldt het bisdom Roermond op zijn website.

Dat een Mis, in dit geval met wijdingsplechtigheid, online te volgen is, is sinds de coronacrisis nauwelijks nog opvallend te noemen. In dit geval heeft het echter niet alleen met coronamaatregelen te maken: de aankomende kapelaan van de parochies in Maastricht-West bevindt zich in zijn vaderland India.

Uitstel wegens coronavirus

Hij zal de wijding daar ontvangen in zijn thuisparochie in de stad Trivandrum. Dat is de hoofdstad van de zuidwestelijke deelstaat Kerala, waar relatief veel christenen wonen.

Titus verblijft daar al sinds de oorspronkelijke wijdingsdatum; hij zou in het voorjaar gewijd worden, maar de plechtigheid werd wegens het coronavirus uitgesteld.

Wijding via YouTube te volgen

De Mis met wijdingsplechtigheid is woensdag vanaf 11.30 uur Nederlandse tijd te volgen via het YouTube-kanaal van het aartsbisdom Trivandrum.

Indiase priesters in bisdom Roermond

Taison Titus studeerde aan de priesteropleiding Rolduc. Hij zal niet de eerste Indiase priester in het Roermondse zijn; verschillende landgenoten gingen hem al voor.

Zo reisde bisschop Harrie Smeets in januari nog af naar India, waar hij Robin Thomas tot priester wijdde voor zijn bisdom. Kort daarvoor was ook een andere Indiase student van Rolduc al in zijn vaderland tot priester gewijd voor het bisdom Roermond.

Priesterwijding in bijna lege kathedraal

In zijn eigen, nagenoeg lege Sint-Christoffelkathedraal wijdde Smeets onlangs nog de Poolse Paweł Żelazny tot priester.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.