<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Protestante gemeente Roermond ontvangt diaconale prijs uit katholieke handen

Art de Ruiter 6 december 2022
image
Het protestantse maaltijdinitiatief Meet & Eat heeft de diaconieprijs van de Roermondse Stichting 1443 ontvangen. Foto: Klaas Baas - Meet & Eat

Stichting 1443, een interreligieuze organisatie in Roermond, geeft haar jaarprijs aan de Protestante gemeente Roermond voor het maaltijdproject Meat & Eat. De gemeente krijgt de prijs uit handen van de katholieke deken van de stad, Alexander de Graaf Woutering.

De gemeente krijgt de prijs voor de gezamenlijke maaltijden die ze houdt voor inwoners van Roermond die minder geld hebben of eenzaam zijn.

Lichtpuntje

“Meet & Eat is ontstaan vanuit de gedachte een lichtpuntje te zijn voor mensen die te maken hebben met toenemende vereenzaming en verarming. Samen zijn, een praatje maken, een arm om de schouder en vooral een avond niet alleen zijn, is voor veel bezoekers belangrijk”, schrijft Stichting 1443.

https://www.kn.nl/abonnementen/

De protestante gemeente startte dit project om gemeenteleden met elkaar te verbinden, maar het project dijde al snel uit. Iedereen kan zich aanmelden voor de maaltijden die in het ontmoetingscentrum van de gemeente worden gehouden.

“Het ontmoetingscentrum blijkt een ‘huis voor de wijk’ te zijn en de Protestantse Gemeente werkt hier graag aan mee”, aldus Stichting 1443.

Prijs

De prijs, voor allen die meewerken aan het project, bestaat uit een plaquette en een cheque van vijfhonderd euro. Die mag besteed worden aan een goed doel naar eigen keuze.

De jaarlijkse prijs is volgens de stichting bedoeld voor “een of meerdere personen die zich onderscheiden door hun inspirerende voorbeeldwerking en hun geestkracht en levenskracht; mensen die anderen tot steun en bemoediging zijn, die hun werk vaak in stilte doen, die gewaardeerd worden zonder ooit om waardering te vragen”.

 

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.