<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Radio Maria 15 jaar: ‘We zijn een serieuze katholieke stem in Nederland geworden’

Luuk van den Einden 9 februari 2023
image
Radio Maria vierde vorige week haar vijftienjarig bestaan. Midden links priester-directeur Pieter Zimmermann; uiterst rechts zijn vader Ger, die afscheid nam als bestuursvoorzitter. Foto: Radio Maria - Frank Antonissen

De Nederlandse tak van Radio Maria vierde vorige week haar vijftienjarig bestaan. Daarbij werd afscheid genomen van bestuursvoorzitter Ger Zimmermann. Zijn zoon blijft als priester-directeur nauw betrokken: “We moeten blijven doen wat we altijd doen.”

“Ik denk dat we na vijftien jaar kunnen zeggen dat we een serieuze katholieke stem in Nederland zijn geworden”, aldus Pieter Zimmermann, sinds 1 september priester-directeur van het radiostation. De Nederlandse tak van de wereldwijde radiofamilie kende vijftien jaar geleden een bescheiden begin, maar trekt inmiddels duizenden luisteraars.

Zenden en luisteren

De zender steunt sterk op de liturgie, bijvoorbeeld via het uitzenden van radiomissen en rozenkransgebeden. Dat blijft ook in de toekomst zo, aldus Zimmermann. “We moeten blijven doen wat we altijd doen, maar daarnaast goed luisteren wat er leeft onder de mensen en daarop inspelen.”

https://www.kn.nl/abonnementen/

Op 2 februari viel het jubileum van de zender, dat twee dagen later gevierd werd. Daarbij werd ook afscheid genomen van Ger Zimmermann – de vader van de nieuwe priester-directeur – die tien jaar bestuursvoorzitter was. Zimmermann werd uitgebreid bedankt voor zijn jarenlange dienstbaarheid.

Beluister hieronder een interview met priester-directeur Pieter Zimmermann over het vijftienjarige jubileum:

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.