fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Radio Maria opent een tweede studio in Heiloo

KN Redactie 19 september 2019
image
De Runxput op het Heiligdom van Heiloo (Foto: KN - Jan Peeters)

De katholieke radiozender Radio Maria Nederland breidt uit: op zaterdag 26 oktober wordt er op het Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo een tweede studio geopend door hulpbisschop Jan Hendriks.

Radio Maria Nederland heeft de hoofdstudio in ’s-Hertogenbosch, de tweede studio in het Julianaklooster in Heiloo zal kleiner zijn. In deze studio worden opnames of live-uitzendingen gemaakt die via de hoofdstudio worden uitgezonden.

Groter bereik

“We bouwen het rustig op”, zegt Lars Gerfen, teamleider van Radio Maria Nederland. “Voor het verzorgen van uitzendingen hangt bij Radio Maria veel af van de beschikbare vrijwilligers. Dit zal ook in Heiloo het geval zijn.”

Bestuursvoorzitter Ger Zimmermann geeft aan dat Radio Maria met deze stap nieuwe mensen wil bereiken. “De mogelijkheid om op een nieuwe plaats in Nederland nieuwe gedreven mensen aan te trekken om de Blijde Boodschap van Jezus Christus via de radio uit te dragen past volledig in de ontwikkeling van Radio Maria. Het Heiligdom in Heiloo is daarbij een welhaast ideale plek.”

Zelfde doelstelling

De studio in Heiloo wordt op zaterdag 26 oktober officieel geopend door mgr. Jan Hendriks, hulpbisschop van Bisdom Haarlem-Amsterdam, die vanaf de eerste verkennende gesprekken betrokken is bij de totstandkoming van de samenwerking. “Het past wel heel goed dat Radio Maria aanwezig zal zijn in een bedevaartsoord waar Maria bijzonder wordt vereerd”, aldus bisschop Hendriks.

Ook Jeroen de Wit, rector van het Heiligdom in Heiloo, is enthousiast: “Naar mijn idee sluiten onze visies en doelstellingen naadloos op elkaar aan: Door Maria tot Jezus. We geloven dat Maria een belangrijke voorspreekster en middelares is om mensen tot een relatie met Jezus te leiden. Nieuwe evangelisatie met Maria als Ster. Radio Maria in de lucht, wij op de grond: een win-winsituatie.”

Programma

De feestelijke opening op 26 oktober is toegankelijk voor alle belangstellenden. Het programma begint om 12:00 uur met een eucharistieviering waarbij mgr. Jan Hendriks de hoofdcelebrant zal zijn. Daarna volgt de officiële opening en een gezamenlijke lunch met alle aanwezigen.