<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Roermond: wijding zes diakens in besloten viering

KN Redactie 29 oktober 2020
image
Foto: bisdom Roermond

Bisschop Harrie Smeets wijdt zaterdag zes nieuwe diakens voor het bisdom Roermond. Vanwege de coronamaatregelen vindt de wijding plaats in een besloten viering, waarbij maar een beperkt aantal gasten aanwezig zal zijn.

De viering wordt wel live via de website van het zuidelijke bisdom gestreamd. De zes worden gewijd tot transeunt diaken, een belangrijke stap op weg naar het priesterschap. Het is de bedoeling dat de zes kandidaten volgend jaar de priesterwijding ontvangen.

Groter aantal diakens

Het is voor het eerst in jaren dat er weer een groter aantal diakens voor het bisdom Roermond wordt gewijd. Alle zes de kandidaten hebben afgelopen jaren de priesteropleiding gevolgd aan het grootseminarie Rolduc in Kerkrade.

Het gaat om: Danny Horsch (37) uit Landgraaf, John Ashirvadam (31) en Shaiju Selestin (30) uit het aartsbisdom Trivandrum, India, Arockia Austin Joseph (30) uit het bisdom Kottar in India, en Nicholas Pethuru (32) en Ranil Weerawarna (31) uit het bisdom Batticaloa in Sri Lanka. 

India

De wijdelingen uit India zijn niet de eersten in het Roermondse; verschillende landgenoten gingen hen al voor. Zo werd Taison Titus in juni tot priester gewijd voor het bisdom Roermond.

Eerder reisde bisschop Harrie Smeets nog af naar India, waar hij in januari Robin Thomas tot priester wijdde voor zijn bisdom. Kort daarvoor was ook een andere Indiase student van Rolduc al in zijn vaderland tot priester gewijd voor het bisdom Roermond.

Smeets wijdde in juni ook de Poolse Paweł Żelazny tot priester.

De wijdingsplechtigheid begint op zaterdag 31 oktober om 10.30 uur en is live te volgen via www.bisdom-roermond.nl

https://www.kn.nl/abonnementen/

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.