fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Stille jongerendag Thorn: ‘Zo’n dag is tussen God en mij’

Luuk van den Einden 10 november 2020
image
De Foyergemeenschap verwelkomt jongeren voor een dag van stilte en bezinning. Uiterst rechts Yvonne Willemse. (Foto: Foyer de Charité Marthe Robin)

Aanwezigheid bij God voelen lukt goed in stilte, menen ze bij Foyer de Charité in Thorn. Daarom organiseert de Foyer op 29 november een stille dag voor jongeren.

Volgens Yvonne Willemse van de Foyer in het Limburgse Thorn is het doel van de stille dag voor jongeren om hun de kans te geven persoonlijk contact te maken met God. “Het geloof is meer dan naar de kerk gaan”, zegt ze. “God is geen vaste formule, maar iemand bij wie je jezelf mag zijn.”

https://www.kn.nl/abonnementen/

Foyer de Charité

“In de stilte voel je je aanwezig bij God”, vervolgt ze. “De gemeenschap van de foyer kan je daarbij helpen.” Foyer de Charité Marthe Robin, zoals de Foyer voluit heet, is een lekengemeenschap die leeft volgens het principe van de Foyers de Charité, waarbij een aantal leken samenleven onder leiding van een priester, die Foyervader genoemd wordt.

De Foyervader van de gemeenschap in Thorn is Andre Pierik; hij zal ook de stille jongerendag leiden. Op de dag staat stille tijd om na te denken centraal. Daarnaast is er een eucharistieviering, aanbidding en een maaltijd.

Stappen naar God

De Foyer organiseert stille dagen en retraites voor allerlei soorten mensen, maar de stiltedag op 29 november is speciaal voor jongeren. “Dat hebben we gedaan omdat het prikkelend werkt om samen met andere jongeren te zijn in zo’n setting”, legt Willemse uit. “Dat stimuleert meer om stappen naar God te zetten.”

https://www.kn.nl/abonnementen/

Willemse weet dat de formule beproefd is: “Bij eerdere stiltedagen hebben we daar al mooie ervaringen mee gehad. Jongeren zeggen tegen ons: ‘Jullie moeten dit volhouden, want zo’n stiltedag is iets tussen God en mij’. Dus of er nu drie of twaalf jongeren op af komen, we willen dit voor hen doen.”

Kijk hier voor meer informatie en het inschrijfformulier.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.