<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

The Passion 2023 wordt gehouden in Harlingen

Art de Ruiter 24 november 2022
image
Het kenmerkende witte kruis van The Passion in de haven van Harlingen. De Friese stad is dit jaar toneel van het paasevenement. Foto: KRO-NCRV - Jan Willem de Venster

Het muzikale paasevenement The Passion zal in 2023 in het Friese Harlingen plaatsvinden. Het paasverhaal wordt daarmee voor de dertiende keer op muzikale wijze op televisie gebracht.

The Passion maakt duidelijk dat het paasverhaal over Jezus na tweeduizend jaar nog steeds actueel is”, aldus KRO-NCRV-voorzitter Peter Kuipers. “Het brengt mensen met elkaar in verbinding, laat kijkers anders kijken en helpt een handje om het anders te doen.”

Met publiek

Volgens Kuipers is het “extra bijzonder” dat het paasverhaal dit jaar weer met publiek erbij verteld mag worden. “We willen mensen uit heel Nederland weer samenbrengen.” Vanwege de coronapandemie konden eerdere edities niet met publiek doorgaan.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Ina Sjerps, de burgemeester van Harlingen, kijkt uit naar het paasevenement. “Harlingen is trots dat The Passion 2023 vanuit onze mooie havenstad aan de Waddenzee wordt uitgezonden. Wij heten The Passion én alle kijkers vanuit de rest van Nederland van harte welkom”, zegt ze.

Audiodescriptie

Een nieuwe partner van The Passion is het Bartiméus Fonds. Dit fonds zet zich in voor mensen die visueel beperkt zijn, onder andere door audiodescriptie voor televisieprogramma’s te regelen. The Passion 2023 zal ook met audiodescriptie beschikbaar zijn.

De cast van The Passion wordt begin volgend jaar bekendgemaakt. Het programma wordt uitgezonden op Witte Donderdag (6 april) om 20.30 uur op NPO 1.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.