fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

The Passion krijgt dit jaar een ‘inspirerend’ vervolg met Hemelvaart

Luuk van den Einden 5 april 2022
image
In The Passion Hemelvaart zal acteur Soy Kroon (witte trui) terugkeren als de verrezen Christus. Foto: KRO-NCRV - Sander Mulkens

Naast het paasverhaal brengt The Passion dit jaar ook het verhaal van Hemelvaart in muzikale vorm, om kijkers meer vertrouwd te maken met dat feest. De makers denken dat dat past bij het thema “Alles komt goed”.

Op donderdag 26 mei zal The Passion Hemelvaart op televisie te zien zijn. Initiatiefnemers KRO-NCRV en de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) hopen daarmee het verhaal van Hemelvaart voor een groter publiek begrijpelijk te maken.

‘Alles komt goed’

“Het is een langgekoesterde wens om dit verhaal achter Hemelvaart ook te vertellen”, vertelt Peter Kuipers, directievoorzitter van KRO-NCRV. “Het is een van de minst bekende feestdagen in ons land, maar heeft een bijzondere boodschap.”

Volgens KRO-NCRV is het verhaal van Hemelvaart “het ultieme verhaal over vertrouwen.” Ook sluit het aan bij het thema “Alles komt goed”, dat dit jaar het motto van The Passion is.

Drie perspectieven

“Ontzettend mooi dat The Passion een voortzetting met Hemelvaart krijgt”, vindt PKN-directeur Jurjen de Groot. “The Passion bracht het paasverhaal weer naar de massa. Dat hopen we ook te bereiken met dit vervolg. Dit verhaal verdient een groot podium omdat het nog steeds inspireert.”

https://www.kn.nl/abonnementen/

The Passion Hemelvaart vertelt het verhaal vanuit drie perspectieven. Maria Magdalena, vertolkt door zangeres Kim-Lian van der Meij, ontdekt als eerste dat het graf leeg is en krijgt samen met de discipelen en Jezus’ moeder Maria (actrice Noortje Herlaar) de boodschap om het werk van Jezus voort te zetten.

Ondertussen zwerft Petrus, gespeeld door acteur Thomas Cammaert, rond door de Achterhoek, vol schuldgevoel omdat hij zijn vriend in de steek gelaten heeft. Radio-dj Ruud de Wild vertelt het verhaal vanuit een derde perspectief. Verder zal ook musicalacteur Soy Kroon als Jezus terugkeren.

Actuele hervertelling

“Waar Pasen troost biedt en verbindend is, wil het hemelvaartverhaal activeren met een oproep aan iedereen om op te staan”, aldus Kuipers. “Net als het paasverhaal wordt ook dit eeuwenoude verhaal in een actuele vertelling verpakt, met herkenbare onderwerpen en pakkende muziek.”

The Passion Hemelvaart wordt evenals het paasverhaal naar het nu vertaald en in en rond Doetinchem opgenomen. Nederlandse en vertaalde songs zullen voor het verhaal in een nieuw jasje gestoken worden.

The Passion Hemelvaart wordt uitgezonden op donderdag 26 mei – Hemelvaartsdag dus – om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.