fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

The Passion op zoek naar Roermondse zangers

Sanne Gerrits 20 januari 2020
image
The Passion vindt dit jaar plaats in Roermond (Beeld: thepassion.nl)

De jubileumeditie van KRO-NCRV en EO’s The Passion, die dit jaar in Roermond zal plaatsvinden, is op zoek naar deelnemers en zangers. Dit meldt bisdom Roermond. Zangers voor het projectkoor moeten een aantoonbare band met Roermond hebben en auditie doen.

Deelnemers aan de processie en zangers kunnen zich aanmelden via de website van The Passion. De zangers moeten aan een aantal criteria voldoen als wonend/werkend/kerkend in de regio Roermond. Men kan zich tot 14 februari inschrijven.

Onder de rivieren

Het is voor het eerst dat de EO met haar evenement rondom het sterven en verrijzen van Jezus beneden de rivieren gaat. Het evenement, dat op 9 april live zal worden uitgezonden, draait dit jaar om 75 jaar bevrijding. Vanuit het passieverhaal zal invulling worden gegeven aan dit thema. Vrijheid en liefde vormen de rode draad in het lijdensverhaal van Jezus, zo lieten de organisatoren van het evenement eerder weten.

Wethouder Angely Waajen van Roermond noemt het “een bijzondere eer” dat het Roermondse Munsterplein toneel mag zijn voor deze moderne vertolking van het sterven en verrijzen van Jezus. “En dat ook nog in het jaar waarin Roermond onder andere 800 jaar Munsterkerk en 75 jaar bevrijding viert.”