fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Toch Nederlandse bloemen voor de paus: nieuwe arrangeur gevonden

Francesco Paloni 6 april 2022
image
De bloemversieringen voor de paasviering op het Sint-Pietersplein in 2017. Door de coronacrisis dreigde de levering van Nederlandse bloemen te moeten stoppen, maar de Friezenkerk geeft het project een doorstart. Foto: CNS - Paul Haring

De levering van Nederlandse paasbloemen aan het Vaticaan gaat definitief door. Er is een nieuwe hoofdarrangeur gevonden, die geheel belangeloos de bloemversiering op het Sint-Pietersplein zal verzorgen.

Een team van bloemisten en andere vrijwilligers uit Nederland en Rome, zal onder leiding van Piet van der Burg uit Berkel en Rodenrijs en in samenwerking met het Vaticaan, het Sint-Pietersplein opluisteren met Nederlandse bloemen. Dat gebeurt voor de Urbi et Orbi-zegen die de paus traditioneel met Pasen uitspreekt.

Friezenkerk

Aan het gebruik om het plein met bloemen te versieren, dreigde even een eind te komen. Voormalig hoofdarrangeur Paul Deckers gaf in januari aan te stoppen omdat te veel sponsoren van het project waren afgehaakt.

Het bestuur van de Friezenkerk, de kerk voor katholieken uit de Lage Landen in Rome, besloot daarop direct om te gaan werken aan een doorstart van het project. Rector Antoine Bodar is verheugd dat het toch gaat lukken om ook dit jaar het Sint-Pietersplein in een Nederlandse bloemenzee te veranderen.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Traditioneel zegenen

“Het Hoogfeest van Pasen, het feest van de Opstanding, staat telkens weer voor een nieuw begin, nieuwe hoop, nieuw leven – misschien dit jaar nog wel meer dan in andere jaren”, zegt Bodar in een bericht op rkkerk.nl, de website van de Nederlandse kerkprovincie.

Op dinsdag zal bisschop Hans van den Hende de vrachtwagencombinatie die de bloemen en planten naar Rome zal vervoeren, traditioneel zegenen. De bisschop van Rotterdam en voorzitter van de bisschoppenconferentie doet dit in Lisse, bij de Keukenhof.

Hoofdarrangeur Van der Burg werkte al eerder aan projecten voor het Vaticaan, meldt de kerkprovincie.

https://www.kn.nl/abonnementen/