<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Twee Roermondse seminaristen gewijd in India

KN Redactie 23 januari 2020
image
Robin Thomas tijdens de priesterwijding met mgr. Mathew Arackal van Kanjirapally en mgr. Harrie Smeets Foto: Bisdom Roermond - Marthoma Alexander

In de Indiase stad Pullickanam is maandag 20 januari Robin Thomas tot priester gewijd. Dat meldt het bisdom Roermond. De van oorsprong Indiase priesterstudent studeerde de afgelopen jaren aan het grootseminarie Rolduc in Kerkrade. 

Thomas gaat aan de slag als kapelaan in het parochiecluster van Eijsden en omgeving. Vorige week donderdag werd al een andere Indiase seminarist in zijn vaderland tot priester gewijd voor het bisdom Roermond. Boby Thomas ontving de wijding in Thindanad. Hij gaat als kapelaan in Blerick werken.

Beide nieuwe wijdelingen komen uit de Indiase deelstaat Kerala, waar veel christenen wonen.

Mgr. Smeets aanwezig

De Roermondse bisschop Harrie Smeets reisde speciaal voor de wijding van deze ‘Limburgse’ priesterstudenten naar India . Afgelopen zaterdag nam hij deel aan de wijding van de nieuwe parochiekerk in Pullickanam, waar Robin Thomas maandag werd gewijd.

De bisschop bezoekt in India diverse bisdommen, waarmee het bisdom Roermond nauwe banden onderhoudt.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.