<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Twee wijdingen bij Nederlandse dominicanen

KN Redactie 20 november 2018
image
Nieuwe priester Richard Steenvoorde [links] en diaken Stefan Mangnus Foto: Arjan Broers/Dominicanen.nl

In de Dominicuskerk (Het Steiger) in Rotterdam heeft bisschop Hans van den Hende van Rotterdam afgelopen zaterdag Stefan Mangnus tot diaken en Richard Steenvoorde tot priester gewijd. Steenvoorde is de eerste priester van de nieuwe lichting broeders die sinds 2013 zijn ingetreden bij de Nederlandse provincie van de Orde der Predikheren.

Nieuwe gemeenschap

Beide wijdelingen maken deel uit van de nieuwe communiteit van dominicanen in hartje Rotterdam, die in augustus dit jaar officieel werd geopend met een pelgrimstocht naar de havenstad (zie ook KN 33).

Mgr. Van den Hende herinnerde er in zijn homilie aan, dat de dominicanen hiermee hun wortels eer aan doen – de orde werd in de dertiende eeuw opgericht voor de prediking in de steden. De Rotterdamse bisschop gaf de dominicanen ter overweging een franciscaans motto mee: “Verkondig het evangelie, desnoods met woorden.” De provinciaal overste van de Nederlandse dominicanen, René Dinklo, dankte de bisschop voor zijn morele en praktische steun aan de nieuwe missie van de dominicanen in Rotterdam.

“Verkondig het evangelie, desnoods met woorden”
- Mgr. Hans van den Hende tegen nieuwe priester en diaken

De wijdelingen

Richard Steenvoorde (1973) studeerde internationaal recht in Tilburg en theologie en filosofie in Oxford. Hij werkte voor zijn intreden onder andere in de politiek en als jurist voor de Nederlandse Bisschoppenconferentie.

Stefan Mangnus (1975) studeerde theologie in Utrecht en Toulouse. Voor zijn intreden werkte hij als pastoraal werker en als bisschoppelijk gedelegeerde voor onderwijs en catechese. Hij werkt aan een proefschrift over het commentaar van Thomas van Aquino op het Johannes-evangelie. (Bron: Dominicanen.nl)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.