fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Maastrichtse deken mgr. Hanneman overleden

KN Redactie 3 juni 2016
image
Mgr. Mathieu Hanneman. De pastoor van de Sint-Servaasbasiliek en deken van Maastricht overleed donderdag op 65-jarige leeftijd. (Foto: Bisdom Roermond)

In Maastricht is donderdag op 65-jarige leeftijd mgr. Mathieu Hanneman overleden. Hij was pastoor van de Sint-Servaasbasiliek en deken van Maastricht.

Mgr. Hanneman kampte met de gevolgen van kanker, waarvoor hij onder behandeling was, meldt het bisdom Roermond op zijn website. Hanneman zou in oktober zijn veertigjarig priesterjubileum vieren.

‘Geliefde deken’

“De mensen om hem heen, de priesters van het dekenaat, het kerkbestuur en de Maastrichtse geloofsgemeenschap zijn diep bedroefd over het overlijden van onze geliefde deken”, zegt Joseph Goumans van het kerkbestuur van de Servaasbasiliek.

25 jaar Sint-Servaasbasiliek

De op 31 augustus 1950 in Kerkrade geboren Mathieu Hanneman werd op 9 oktober 1976 tot priester gewijd. Hij werkte in Bocholtz, Heerlen en Horst voordat hij in april 1991 pastoor werd van de Sint-Servaasbasiliek en deken van Maastricht. Dat jubileum wilde hij in oktober tegelijk met zijn priesterjubileum vieren.

Kapelaan van Zijne Heiligheid

Sinds 1991 was deken Hanneman lid van het Roermondse kathedraal kapittel. In 1996 gaf paus Johannes Paulus II hem de eretitel van kapelaan van Zijne Heiligheid. Sindsdien mocht hij zich monseigneur noemen.