<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Wenen: 12.000 mensen verwacht bij ‘Mars voor Jezus’

KN Redactie 6 juni 2016
image
Voetballer David Alaba van Bayern München - hier met het Oostenrijks team in actie tegen Nederland - heeft opgeroepen tot deelname aan de Mars voor Jezus in Wenen. (Foto: AP)

Er worden minstens 12.000 mensen verwacht bij de oecumenische ‘Mars voor Jezus’ die op 18 juni in Wenen plaatsvindt.

Dat meldt KNA. Onder hen zullen in ieder geval ook kardinaal Christoph Schönborn en minister van Buitenlandse Zaken Sebastian Kurz zijn. Zij hebben toegezegd deel te nemen.

‘Groot teken van geloof’

Bisschop Klaus Küng van St. Pölten spreekt op de website van de Mars van “een groot teken van geloof en van gezamenlijkheid, en ook van solidariteit met alle broeders en zusters die wereldwijd lijden onder vervolging en nood”.

David Alaba

Sterspeler David Alaba van Bayern München heeft opgeroepen tot deelname aan de Mars voor Jezus. Zelf is de voetballer er niet bij, omdat hij die dag op het Europees Kampioenschap met Oostenrijk tegen Portugal moet aantreden.

Op de site van de Mars zegt Alaba dat die “meer dan alleen een sociaal event” is. “Het is ons openlijke statement dat wij van Jezus houden en aan Hem toebehoren. Wij willen Wenen zeggen: Jezus houdt van ons”.

Gebed voor vervolgde christenen

De ongeveer drie uur durende Mars moet een vrolijke bekentenis tot de christelijke waarden worden, laten de organisatoren weten. Een van de zwaartepunten wordt een gebed voor de vervolgde christenen wereldwijd.

Het evenement wordt door verschillende Kerken en kerkelijke gemeenschappen gedragen. Naast katholieken en protestanten worden ook vertegenwoordigers verwacht van zelfstandige gemeentes en vanuit de Orthodoxie. (KNA)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.