fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Madrileense politica krijgt boete voor naaktprotest in kapel

KN Redactie 18 maart 2016
image
Rita Maestre kreeg een boete voor haar naaktprotest in een universiteitskapel in 2011. (Foto: Wikipedia.org - CCBY Montserrat Boix)

Woordvoerster Rita Maestre van het stadsbestuur van Madrid is vrijdag veroordeeld tot een geldboete van ongeveer 4300 euro.

De conservatieve oppositie eist volgens Spaanse mediaberichten nu het onmiddellijke terugtreden van de 27-jarige Maestre.

Kerkvijandige liederen

De omstreden politica bestormde in 2011 met andere studenten de kapel van de Complutense-universiteit in Madrid. Daar was op dat moment een viering bezig.

Maestre en haar medestanders ontblootten in de kapel hun bovenlijf en zongen kerkvijandige liederen. Ze wilden protesteren tegen het gebruik van staatsruimtes voor religieuze doelen.

Openlijk verdedigd

Onlangs verdedigde Maestre de actie openlijk: “Het ging om een vreedzaam protest, waarmee we aan het laïcistische karakter van de universiteit wilden herinneren.” (KNA)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.