fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Malta criminaliseert homotherapie

KN Redactie 15 december 2016
image

Het parlement van Malta heeft unaniem besloten om therapieën gericht op het genezen van homoseksuele neigingen (zgn. conversietherapie) strafbaar te stellen.

Wie de seksuele oriëntering van een mens wil onderdrukken of veranderen, moet rekening houden met een geldstraf tussen € 1000 en € 5000,- resp. een gevangenisstraf tot vijf maanden. Dat bericht de krant Malta Today.

Schadelijk en misleidend

Volgens de nieuwe wet, de Affirmation of Sexual Orientation, Gender Identity and Gender Expression Bill, worden professionele therapeuten (psychiaters en psychotherapeuten) met € 2000 tot € 10.000, – resp. tot een jaar gevangenis gestraft. Daarmee is de eilandstaat het eerste land in Europa dat de behandeling van homoseksualiteit strafbaar maakt. Men beschouwt dergelijke behandelingen als schadelijk en misleidend.

Geslachtsverandering

De wet leg verder vast dat geen enkele seksuele oriëntatie, genderidentiteit of uitdrukking van geslachtelijkheid een storing, ziekte of gebrek is. Tegelijk wordt de leeftijd, vanaf welke jongeren een operatieve geslachtsverandeing zonder toestemming van de ouders kunnen ondergaan, teruggebracht tot zestien jaar. (KN/Kath.net/Malta Today)