fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Man veroordeeld voor moord op twee zusters

KN Redactie 23 juni 2018
image
(Foto: Sisters of Charity) Zuster Paula Merill en zuster Margaret Held

Rodney Earl Sanders is donderdag veroordeeld voor de moord op twee zusters in Mississippi. 

De twee zusters waren werkzaam als verpleegsters in een nabijgelegen ziekenhuis. Toen ze ’s ochtends niet op hun werk verschenen, werd de politie geïnformeerd die de vrouwen dood aantrof.

Tegen de doodstraf

De moordenaar kreeg twee keer een levenslange gevangenisstraf opgelegd. De openbare aanklagers vroegen aanvankelijk om de doodstraf, maar bekenden van de zusters spraken zich van begin af aan uit tegen de doodstraf.

“Ik haat jou niet”

Vrienden en familieleden van zuster Paula Merrill en zuster Margaret Held richtten zich rechtstreeks tot Sanders in de rechtszaal. “God heeft nog steeds plannen voor je, je bent geliefd door God,” zei Rosemarie Merrill, de zus van Paula Merill. Ze vertelde Sanders dat ze voor hem bidt, dat ze hem heeft vergeven en hoopt dat hij zijn leven zal veranderen. “Ik haat wat je hebt gedaan, maar ik haat jou niet,” zei Merrill.

Geweld en lijden

Zuster Mary Gatz, het hoofd van de Zusters van Barmhartigheid, zei: “Het is moeilijk te geloven, dat deze twee vrouwen die zich decennia hebben ingezet om de behoeftigen te helpen in een van de armste provincies in Mississippi, dit geweld en lijden hebben moeten meemaken.” (CNA/CNS)