<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus bemoedigt deelnemers Parijse Mars voor het Leven

KN Redactie 16 januari 2019
image
Een poster van de Parijse Mars voor het Leven: 'Abortus: een gewetenszaak voor iedereen'. Foto: enmarchepourlavie.fr

Paus Franciscus heeft de deelnemers aan de Parijse Mars voor het Leven aangemoedigd te getuigen van “de onschendbare waarden van de menselijke waardigheid en het leven”, meldt Vatican News. De Mars vindt komende zondag plaats.

De dertiende editie van de Franse Mars voor het Leven staat in het teken van de bescherming van het recht op gewetensbezwaren voor artsen en wil een oproep aan de Fransen zijn om open te staan voor het leven.

De organisatie, waar ook een aantal katholieke pro-life-verenigingen deel van uitmaakt, ontving onlangs een bericht van paus Franciscus. In de door de nuntius in Frankrijk ondertekende boodschap staat dat “de paus de deelnemers aan de Mars voor het Leven hartelijk groet”.

“Bewogen door de overtuiging dat ‘alle kwaad dat zich in de wereld voltrekt, zich samenvat in de minachting voor het leven’, nodigt de paus uit tot een onophoudelijk getuigenis van de onschendbare waarden van de menselijke waardigheid en het leven.”

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.