fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Meer dan levensgrote kerstkaart voor Syrië op Bossche Markt

KN Redactie 23 december 2016
image
Screenshot: YouTube - Kerk in Nood

Woensdag was hij klaar: de grootste gekrijte kerstkaart ooit. De kaart ontstond op de Markt in de Brabantse hoofdstad Den Bosch.

De Maria met Kind was een initiatief van hulporganisatie Kerk in Nood, die zo de aandacht wilde vestigen op haar kerstactie ten bate van kinderen in het door oorlog verscheurde Syrië.

‘Hartverwarmend’

Tientallen voorbijgangers hielpen deze week op de Markt in het centrum van Den Bosch mee nadat zij hadden gehoord over het doel van de actie. Kerk in Nood noemt hun hulp “hartverwarmend”.

‘Om eenvoudigweg te kunnen overleven’

De organisatie helpt de lokale Kerk, de priesters, religieuzen en leken die ondanks alles bij hun mensen blijven. Op dit moment voert Kerk in Nood actie om onder meer noodhulp te kunnen verzorgen, zoals inentingen, voedsel en onderdak voor kinderen.

De dringend noodzakelijke medische en financiële hulp helpt de lokale bevolking “om eenvoudigweg te kunnen overleven”.

Filmpje

In een filmpje is te zien hoe de kerstkaart op de Bossche Markt tot stand kwam. Ook zijn beelden te zien van hoe Syrische kinderen zich onder beschietingen over straat moeten bewegen, en van de tekeningen die zij maken na getuige te zijn geweest van de strijd.