<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Meldingen van ‘agressieve homoseksuele subcultuur’ op Iers seminarie

KN Redactie 10 augustus 2016
image
St. Patrick´s College, Maynooth (Foto: Wikipedia)

Mgr. Eamon Martin, de aartsbisschop van Armagh (Noord-Ierland) heeft het curatorium van het seminarie St. Patrick in Maynooth bijeengeroepen.

Aanleiding zijn anonieme meldingen de laatste tijd in de Ierse media over een agressieve homoseksuele subcultuur onder de seminaristen.

Gevaarlijk en giftig

Mgr. Diarmuid Martin, de aartsbisschop van Dublin (Ierland) heeft zijn seminaristen om die reden al teruggetrokken uit Maynooth. St. Patrick verzorgt de priesteropleiding voor alle Ierse bisdommen. De aartsbisschop betitelt de door anonieme aantijgingen bepaalde sfeer als “gevaarlijk en giftig”. De drie seminaristen uit Dublin zullen hun opleiding voortzetten aan het pauselijke Iers College in Rome.

Wangedrag

De zeventien bisschoppen van het curatorium moeten bijgepraat worden over de ontwikkelingen sinds de laatste zitting in juni, voor het academisch jaar in september weer begint, stelt mgr. Eamon Martin. Er zouden “geen concrete of geloofwaardige aanwijzingen zijn op een vermeend ‘actieve homoseksuele subcultuur'”, zei het St. Patrick’s College, dat bij het seminarie hoort, tegen de Irish Times. Ook zou het niet waar zijn dat studenten ontmoedigd worden om wangedrag te melden. (KN/Kath.net)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.