fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

‘Hitzusters’ brengen nieuw album met aanbiddingshymnes uit

KN Redactie 28 april 2016
image
De zusters tijdens de opname van hun meest recente cd. De opnames vonden plaats in de St.-Janskapel. (Foto: Benedictinessen van Maria Koningin van de Apostelen)

[MET FILMPJE] De Amerikaanse benedictinessen die eerder heuse hits scoorden met een aantal cd’s, hebben een nieuw album uitgebracht. Dit keer bevat de plaat een selectie van de liederen die ze zingen tijdens de eucharistische aanbidding in hun klooster.

Een aantal van de vorige albums van de zusters haalde de nummer 1-positie in de lijst van Billboard Top Traditional Classical Albums. In die categorie zijn de zusters al drie jaar de best verkopende artiesten.

‘Aanbidding, hoop en liefde’

“We bidden dat de muziek op dit album zal bijdragen aan een diepgaander geloof, aanbidding, hoop en liefde… in het Allerheiligst Sacrament onder vele, vele zielen”, zegt Moeder Cecilia tegen nieuwsdienst CNA.

Zij is de priorin van de benedictinessen van Maria, Koningin van de Apostelen in de staat Missouri. Het album, Adoration at Ephesus, is nu verkrijgbaar.

De zusters hopen met de opbrengst van de cd de bouw van een nieuwe kloosterkerk mede te financieren.

‘Hymne om Hem te begroeten’

De zusters komen “iedere zondag, donderdag en elk hoogfeest” iets meer dan een uur bijeen voor het uitgestelde Allerheiligste. “Terwijl de priester eerst Onze Heer in de monstrans plaatst, zingen wij een hymne om Hem te begroeten.”

Daarop volgen een moment van dankzegging voor Christus’ aanwezigheid in het Allerheiligste, gezongen vespers en vaak een gemeenschappelijk gebeden rozenkrans.

Tantum Ergo

“Dan is er tijd voor stil gebed, terwijl we van hart tot Hart spreken met Degene van wie we houden.”

Net voor de zegen, vertelt Moeder Cecilia, “zingen we een Tantum Ergo”, de hymne die van oudsher een gemeenschappelijk aanbiddingsmoment afsluit”.

24 nummers

Een aantal van de hymnes die worden gezongen als het Allerheiligste terug in het tabernakel geplaatst wordt, is op de cd gezet.

Die bevat in totaal 24 nummers, in zowel Latijn als Engels. Tien van de nummers werden door de zusters zelf gearrangeerd. (CNA)

Jesus My Lord, My God, My All from Benedictine Sisters on Vimeo.