fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Mgr. De Korte neemt jubileum cd Radio Maria Nederland in ontvangst

KN Redactie 13 oktober 2017
image
Mgr. De Korte kreeg van de programmadirecteur van Radio Maria Nederland, pater Elias c.s.j., de jubileum cd uitgereikt. (Foto: KN - Pascal Beukers)

Mgr. Gerard de Korte, bisschop van het bisdom ’s-Hertogenbosch, heeft vandaag de jubileum cd van Radio Maria Nederland in ontvangst genomen.

Mgr. De Korte kreeg in zijn werkkamer op het bisdomkantoor een exemplaar van de jubileum cd overhandigd door pater Elias c.s.j., de programmadirecteur van Radio Maria Nederland.

‘Christus ontmoeten’

De bisschop van ‘s-Hertogenbosch hoopt dat de Marialiederen gelovigen dichterbij Christus brengen. “Dat ze door Maria Christus ontmoeten”, aldus mgr. De Korte.

De jubileum cd Weesgegroet Maria geeft Radio Maria Nederland uit in verband met het tienjarig bestaan van de katholieke radiozender in februari 2018.

Gitaar en piano

Op de cd staan acht bekende Marialiederen die in een nieuwe jas zijn gestoken. De bekende melodieën zijn ingespeeld met onder meer gitaar en piano in plaats van orgel, en de teksten zijn ingezongen door jonge mensen, legde Lars Gerfen, promotiemedewerker van Radio Maria Nederland, uit aan mgr. De Korte. “De liederen zijn opgenomen in een kleinere, intiemere setting”, aldus Gerfen.

Radio Maria Nederland heeft de cd in eigen beheer opgenomen en geproduceerd.

iTunes en Spotify

Op de cd staan onder meer de bekende Marialiederen Weesgegroet o sterre, O reinste der schepselen, Wij groeten u o koningin en Te Lourdes op de bergen.

De cd is te bestellen via de website van Radio Maria Nederland, waarop ook korte fragmenten van de liederen te beluisteren zijn.

Verder zijn de bekende Marialiederen te beluisteren via de Radio Maria Nederland-kanalen op iTunes en Spotify.

In onderstaand filmpje is te zien hoe de jubileum cd van Radio Maria Nederland tot stand kwam.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.