<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Mgr. Gänswein: 29 juni mogelijk openbaar optreden emeritus-paus Benedictus

KN Redactie 24 mei 2016
image
Paus Franciscus en emeritus-paus Benedictus begroeten elkaar aan het eind van het consistorie van februari 2014 in de Sint-Pieter. (Foto: AP)

Emeritus-paus Benedictus XVI verschijnt mogelijk op 29 juni in het openbaar. Dat zei zijn privésecretaris, aartsbisschop Georg Gänswein, vorige week bij een boekpresentatie.

Het is die dag precies 65 jaar geleden dat Joseph Ratzinger de priesterwijding ontving.

‘We zullen zien’

Mgr. Gänswein zei dat “er nog een gelegenheid zal zijn om de emeritus-paus in het openbaar te zien”. Benedictus “zal op 29 juni de 65e verjaardag van zijn priesterwijding vieren, en we zullen zien wat we voor elkaar kunnen krijgen… dit is misschien een kans om te laten zien dat het goed gaat met Benedictus XVI”.

Petrus en Paulus

Op 29 juni viert de Kerk het martelaarschap van de apostelen Petrus en Paulus, beschermheiligen van de stad Rome.

Op die dag krijgen nieuw benoemde metropolitane aartsbisschoppen traditioneel het pallium opgelegd, een wollen band als symbool van hun bevoegdheid en teken van hun verbondenheid met de Kerk van Rome.

Benedictus XVI is sinds zijn aftreden drie jaar geleden een aantal keren in het openbaar verschenen. (CNA)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.