fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Kerk in België

Mgr. De Kesel wijdt zaterdag twee jezuïeten tot priester

KN Redactie 31 maart 2016
image
Foto: AP

Mgr. Jozef De Kesel wijdt zaterdag in Brussel de jezuïeten Albert Evrard en Benoît Willemaers tot priester.

Dat meldt cathobel.be, de website van het Franstalige deel van de Belgische kerkprovincie.

Wijding door mgr. De Kesel

De aartsbisschop van Mechelen-Brussel wijdt de twee door handoplegging en gebed tijdens een H. Mis die om 15.30 uur begint in de kerk van St.-Jan Berchmans in het Collège Saint-Michel.

‘Vreugde voor Sociëteit van Jezus en Kerk van België’

“Het is een grote vreugde voor de Sociëteit van Jezus en voor de Kerk van België”, zegt pater Franck Janin, provinciaal van de jezuïetenprovincie in Franstalig België en Luxemburg.

Het toont volgens Janin ook “dat religieus en priester worden een mooie levenskeuze blijft voor jonge christenen die verlangen de Christus te volgen in het zich in dienst stellen van een meer rechtvaardige wereld”.

Albert Evrard

Albert Evrard (1967) werd geboren in Doornik. Hij studeerde rechten, werkte als advocaat en deed onderzoek op het vlak van de rechten van ouderen. Hij trad in 2006 in bij de jezuïeten.

Tegenwoordig zet hij zijn onderzoek naar ouderdom voort aan de Universiteit van Namen en is hij actief in de ontvangst van vluchtelingen.

“Priester worden is voor mij een middel om de mannen en vrouwen meer te dienen die de Voorzienigheid op mijn weg zet, daar waar ik ben. Het religieuze leven is geen vlucht naar voren, het is integendeel het omhelzen van de wereld en zich er helemaal geven”, aldus Evrard.

Benoît Willemaers

Benoît Willemaers werd geboren in Verviers. Hij studeerde politieke wetenschappen en rondde die studie af met een jaar Europees recht. Ook hij trad in 2006 in.

Tijdens zijn vorming als jezuïet werkte hij voor de Jesuit Refugee Service en als studentenpastor. Tegenwoordig werkt hij in een pastorale eenheid in Luik en in het jeugdpastoraat.

Willemaers wil door zijn werk zijn generatiegenoten en de Kerk helpen “in dialoog te treden” op grond van welwillendheid.

Wereldwijd zeventienduizend jezuïeten

Momenteel zijn er wereldwijd zeventienduizend jezuïeten, van wie er 4700 in Europa wonen. (cathobel.be)